Cold Case: Dader gezocht

Cold Case: Dader gezocht

Cold Case: Dader gezocht
SBS6

2017

Cold Case: Dader Gezocht brengt samen met de politie wekelijks een cold case onder de aandacht. Het doel? De oude moordzaak met hulp van het publiek alsnog oplossen.

Sandra Schuurhof presenteert Cold Case: Dader Gezocht, waar ze ook iemand van het betreffende coldcaseteam interviewt. Politiewoordvoerder Bernhard Jens vertelt het verhaal terwijl het werk van het desbetreffende coldcaseteam wordt gevolgd met behulp van reportages, reconstructies en tests. Met de kennis van nu wordt elk bewijsstuk of spoor opnieuw bekeken. Dankzij moderne technieken kunnen oude aanwijzingen tot nieuwe doorbraken leiden. En daar hebben we jou voor nodig! Je kan meehelpen aan het onderzoek door tips te geven. Lukt het nu wel om de daders te pakken te krijgen?

Nederland telt ongeveer 1.500 cold cases, onopgeloste levensdelicten of zeer ernstige delicten waarop een minimale gevangenisstraf van 12 jaar staat. Cold Case: Dader Gezocht is een van de middelen die de politie inzet om burgers te betrekken bij de opsporing en om potentiële getuigen te bewegen hun kennis te delen

27 september 2017
WordPress Image Lightbox