Het Beste Brein Van Nederland

Het Beste Brein Van Nederland

Het Beste Brein Van Nederland
AVROTROS, NPO1

2016 – 2018

Het beste brein van Nederland is een spannende spelshow waarin het volledig draait om boerenslimheid: een combinatie van gezond verstand en goede intuïtie.

In Het beste brein van Nederland gaan Art Rooijakkers en Victor Mids op zoek naar de meest intelligente Nederlander: niet iemand met veel feitenkennis, maar iemand die uitblinkt in verschillende vormen van slimheid. Een spannend studioprogramma waarin kandidaten met allerlei visuele tests worden getest op hun gevoel voor taal, logica, ruimtelijk inzicht, geheugen, sociale en muzikale intelligentie. Iedereen kan meedoen, maar slechts één kandidaat wordt in de laatste uitzending gekroond tot Het beste brein van Nederland.

Victor Mids weet als arts en illusionist als geen ander wat onze hersenen registreren en hoe onze zintuigen werken. Daarom geeft Victor elke week een brein-trainingen voor kandidaten en de kijkers thuis. Daarnaast is hij wekelijkste zien met fantastische straatexperimenten die inzicht geven in allerlei interessante fenomenen die met ons brein te maken hebben.

21 april 2016
WordPress Image Lightbox